Σέρρες: Σύλληψη για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης με λεία 7.000 ευρώ

PACIFIC-SUN

Ένας αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στις Σέρρες, για το αδίκημα της απάτης. Στο όχημα που οδηγούσε βρέθηκαν καλά κρυμμένα 7.000 ευρώ και κοσμήματα, που απέσπασε νωρίτερα από την ηλικιωμένη.

Ειδικότερα, συνεργός του, τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο συλληφθείς και βρέθηκαν καλά κρυμμένα στο όχημα που οδηγούσε και αποδόθηκαν στην παθούσα. Το όχημα κατασχέθηκε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του. Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησαν την ίδια μέρα να εξαπατήσουν ακόμα 5 γυναίκες σε περιοχές των Σερρών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με ακόμα έναν αλλοδαπό άνδρα, ο οποίος συνελήφθη χθες στην Λάρισα όπου κρατείται για παρόμοια περίπτωση απάτης και άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι στις 9 και 19 Οκτωβρίου 2023, ενέχονται σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε περιοχές των Σερρών, από όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.700 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.

Επίσης σε βάρος του δεύτερου συλληφθέντα έχει σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών για εξαπάτηση ηλικιωμένης, που έγινε την 29η Σεπτεμβρίου 2023 στις Σέρρες.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής