Ρέθυμνο: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απόπειρας εκβίασης

Ο 68χρονος συνελήφθη με ακόμα δύο άνδρες και για ζωοκλοπή

PACIFIC-SUN

Συνελήφθησαν, το πρωί της Πέμπτης, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, τρεις άνδρες 29, 30 και 68 ετών κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε κοινό ποιμνιοστάσιο των τριών ανδρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, συνελήφθησαν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Από την αστυνομική έρευνα, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε επίσης, η συμμετοχή του 68χρονου σε δύο υποθέσεις απόπειρας εκβίασης.

Συγκεκριμένα, προέκυψε η εμπλοκή του σε υπόθεση πρόκλησης φθορών σε επιχείρηση ιδιοκτησίας ενός 38χρονου με τη χρήση κυνηγητικού όπλου στις 6 Ιουλίου, καθώς επίσης και σε υπόθεση τηλεφωνικών μηνυμάτων, απειλώντας τον 38χρονο για την σωματική του ακεραιότητα και την πρόκληση φθορών στην επιχείρηση του, ζητώντας εκβιαστικά από αυτόν, την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 15.000 ευρώ.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 5 Ιουνίου έως και τις 20 Ιουνίου, ο 68χρονος μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων απαίτησε από μία 34χρονη με την απειλή πρόκλησης σωματικής βλάβης το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής