Πύρινη «κόλαση» για δεύτερο βράδυ σε Κορινθία και Δυτική Αττική

PACIFIC-SUN

Σε εξέλιξη είναι για δεύτερη ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και να βρεθούν εκτός των σπιτιών τους οι κάτοικοι αρκετών χωριών.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιά επιχειρούν εκατόν ογδόντα δύο πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων, εξήντα δύο οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, οκτώ αεροσκάφη, εννέα Pezetel, ένα CHINOOK και δύο ελικόπτερα για συντονισμό από αέρος. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες και τις δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης.

Ενεργοποίηση 112 με sms στους πολίτες

Ενώ τις πρώτες ώρες για την απομάκρυνση των κατοίκων υπήρξε δια ζώσης επικοινωνία, στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός 112.

  • 8:41 μ.μ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΙΑΚΩΤΟΥ, ΚΑΤΩ ΠΕΥΚΕΝΕΑ, ΧΑΝΙ ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΑΙ Ι.Μ. ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ

Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων σχετικά με την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας και λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήνεται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

  • 3:43 μ.μ.: ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΙΓΕΙΡΟΥΣΕΣ – ΝΤΟΥΡΑΚΟΣ

Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος και λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στην παραπάνω περιοχή.

  • 2:36 μ.μ.: ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΝΙ ΔΕΡΒΕΝΙ, ΑΝΩ ΠΕΥΚΕΝΕΑ και ΚΑΤΩ ΠΕΥΚΕΝΕΑ

Λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι,  Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα από  την περιοχή με κατεύθυνση προς την πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής