Πρόσκρουση πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Παλούκια-Πέραμα με ταχύπλοο πλοίο

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό Σώμα για την πρόσκρουση που σημειώθηκε, λόγω μηχανικής βλάβης του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Σαλαμινομάχος», με το ταχύπλοο "World Champion Jet".

PACIFIC-SUN

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το πλοίο «Σαλαμινομάχος» εκτελούσε το δρομολόγιο Παλούκια-Πέραμα, ενώ το “World Champion Jet” ήταν πλαγιοδετημένο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές, στο “World Champion Jet” και μικρές εκδορές στο δεξιό πρωραίο τμήμα του «Σαλαμινομάχος».

Το πλοίο προσδέθηκε με ασφάλεια στον λιμένα, όπου αποβιβάστηκαν οι 98 επιβάτες, τα 6 μέλη πληρώματος, τα 50 οχήματα και τα 17 δίκυκλα που μετέφερε, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και η γραμμή εξυπηρετείται από έτερα δρομολογημένα πλοία.

Σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου του «Σαλαμινομάχος»κατά την προσέγγιση του στο λιμάνι Περάματος, τα συστήματα διεύθυνσης του πλοίου τέθηκαν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο “World Champion Jet”.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής