Προσάραξη δεξαμενόπλοιου με 190 επιβαίνοντες στην Κέα

Δεξαμενόπλοιο, με εκατόν ενενήντα αλλοδαπούς επιβαίνοντες, προσάραξε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα Κέας. 

PACIFIC-SUN

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και με την άμεση κινητοποίηση του, στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Β’ Λιμενικού Τμήματος Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, για παροχή συνδρομής.

Από το Λιμενικό Σώμα σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς, αφού έπνεαν άνεμοι βόρειοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, στην περιοχή σπεύδει Ρ/Κ πλοίο για να ελέγξει την κατάσταση του δεξαμενόπλοιου και να συνδράμει τις Λιμενικές Αρχές στην επιχείρηση αποκόλλησής του από τον λιμενοβραχίονα.

Όσον αφορά τους επιβαίνοντες εκατόν είκοσι τρεις άνδρες, είκοσι εννέα γυναίκες και τριάντα οκτώ παιδιά του πλοίου, εξήλθαν στον οικείο λιμένα με ίδια μέσα, καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κατάλυμα με μέριμνα της οικείας δημοτικής Αρχής.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής