Πρόγνωση ΕΜΥ: Πως θα είναι ο καιρός μέχρι την Τρίτη 26/2

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα αναμένεται ότι θα περιοριστούν και θα εξασθενίσουν την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου.

PACIFIC-SUN

Πρόγνωση ανά ημέρα

Παρασκευή 22-02-2019 
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλασσιά και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Μέχρι τη νύχτα θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από τη νύχτα στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σάββατο 23-02-2019 
Νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά κατά τόπους πυκνές αρχικά στα βόρεια, όπου θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βαθμιαία σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Ευβοίας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 6 με 8, στα πελάγη 9 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, της τάξης των 8-10 βαθμών Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια.

Κυριακή 24-02-2019 
Στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις που τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όπου θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλασσιά και παραθαλάσσια, όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 7 με 8, στα πελάγη 9 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Δευτέρα 25-02-2019 και Τρίτη 26-02-2019 
Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια νησιωτική χωρά,
που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα την Τρίτη θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 6 με 8, στο Αιγαίο 9 και πιθανώς τη Δευτέρα πρόσκαιρα 10 μποφόρ, που την Τρίτη θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός όμως θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, τη Δευτέρα κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής