Παρέμβαση «Ρουβίκωνα» στη διοίκηση της εταιρείας Ανδρομέδα ΑΕ

Παρέμβαση στη διοίκηση της Ανδρομέδα ΑΕ πραγματοποίησαν μέλη του «Ρουβίκωνα», σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου επισυνάπτεται και βιντεοληπτικό υλικό.

PACIFIC-SUN

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «η υπόθεση της Ανδρομέδα Ιχθυοκαλλιέργειες έχει πολλές πτυχές και προεκτάσεις, είναι ένα ακόμα παράδειγμα μέσα στα πολλά, της διαπλοκής συμμοριών επιχειρηματιών με κρατικούς φορείς, δικαστές, εισαγγελείς και πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής μαφίας».

«Ο συγκεκριμένος όμιλος περιγράφεται στο εταιρικό του προφίλ ως επίδοξος “ηγέτης των μεσογειακών ιχθυοκαλλιεργειών”, κάτω όμως από τους φανταχτερούς τίτλους και τους ευφημισμούς υπάρχει η πραγματικότητα και γεγονότα που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση», τονίζουν και καταγγέλλουν ότι «η Ανδρομέδα μολύνει καθημερινά θαλάσσιες περιοχές με τόνους φορμόλης αλλά και τοξικά χρώματα από τα πλυντήρια διχτυών. Η φορμόλη είναι καρκινογόνος ουσία, εξαιρετικά τοξική για την ανθρώπινη υγεία, που χρησιμοποιείται ευρέως και σε τεράστιες ποσότητες σε κάθε τύπο ιχθυοκαλλιέργειας. Εκχύεται μέσα στα κλουβιά με σκοπό την καταπολέμηση ασθενειών των ψαριών, ασθένειες που οι ίδιες οι μονάδες εκτροφής δημιουργούν στα ψάρια λόγω του συνωστισμού, γεγονός που οδηγεί στην έξαρση και τη μετάδοση τους ακόμα και σε κοπάδια ελεύθερα εκτός κλουβιών».

«Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος, ως εργαζόμενος ιχθυοτρόφος επί σειρά ετών στην Ανδρομέδα, κατέδειξε επίμονα και με κόστος για τον ίδιο, το ζήτημα με τη ρίψη τόνων φορμόλης στη θάλασσα καθημερινά και τις συνέπειες που έχουν σε κάθε επίπεδο οι ιχθυοκαλλιέργειες. Δημοσιοποίησε με το ονοματεπώνυμο του τα όσα διαπίστωσε και βίωσε, ως εργαζόμενος επί του πεδίου στα κλουβιά, και τεκμηρίωσε τις καταγγελίες του με αποδείξεις», επισημαίνουν.

«Αυτή του η πράξη έχει σαν αποτέλεσμα την μέχρι και σήμερα δικαστική του δίωξη και τις συνεχείς απόπειρες τρομοκράτησης και συκοφάντησής του με τη χρήση ψευδομαρτύρων, υπαλλήλων της Ανδρομέδα. Μετά την απόλυση του, η εταιρία κατέθεσε αγωγή εναντίον του ύψους 1.000.055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη. Η πιο πρόσφατη καταδικαστική σε βάρος του απόφαση όριζε επταετή φυλάκιση χωρίς δικαίωμα έφεσης και χωρίς αναστολή για δύο πλημμελήματα, πράγμα που οδήγησε σε δικαστική κακοδικία αφενός και αφετέρου δείχνει ολοφάνερα ότι η “ανεξάρτητη” αστική δικαιοσύνη υποκινείται από τα στελέχη της εταιρίας στην Ηγουμενίτσα που έστησαν το κατηγορητήριο», συμπληρώνουν.

«Ο Λοβέρδος για εμάς δεν είναι ούτε ήρωας, ούτε θύμα, ούτε αθώος, ούτε ένοχος: Είναι ένας άνθρωπος ενοχοποιημένος. Τα στοιχεία που συνέλεξε είναι προς αξιοποίηση από κάθε αγωνιζόμενο άτομο· θεωρούμε ότι η ανάθεση των αγώνων οδηγεί στη συντριβή ενώ η μαζικότητα και η ριζοσπαστικοποίησή τους είναι επιτακτική ανάγκη», υπογραμμίζουν.

Δείτε το video

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής