Παράδοση ρουχισμού από τη Fabric Republic στον ΟΚΑΝΑ

Την Πέμπτη 14 Μαΐου η ομάδα του Fabric Republic επισκέφθηκε τις Δομές του ΟΚΑΝΑ και παρέδωσε περίπου 400 τεμάχια ρουχισμού, για την κάλυψη αναγκών των εξυπηρετούμενων του Σταθμού Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ (ΣΦΕΑ) και της νέας στεγαστικής δομής, του Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας αστέγων χρηστών του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ.

PACIFIC-SUN

Τη δράση πλαισίωσαν με πολλή χαρά όλοι οι εργαζόμενοι ενώ δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους για τις ανάγκες του πληθυσμού που εξυπηρετούν, τις δράσεις και τα προγράμματα της κάθε υπηρεσίας τους.

Είχαμε την τιμή να έχουμε κοντά μας τους: Αθανάσιο Θεοχάρη, Πρόεδρο Δ.Σ του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δεχόμαστε μια τόσο γενναιόδωρη προσφορά για εμάς, την οικογένεια του ΟΚΑΝΑ, δηλαδή όλα τα εξαρτημένα άτομα που βρίσκονται στο δρόμο, άστεγοι που χρειάζονται τη φροντίδα μας. Η περίοδος του Covid ήταν πολύ κρίσιμη γιατί παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα σε ανθρώπους που έμειναν στο δρόμο. Σε αυτό πλαίσιο δημιουργήσαμε μαζί με τον Δήμο Αθηναίων, το ΚΕΘΕΑ και μη κυβερνητικές οργανώσεις ένα ξενώνα μεταβατικής φιλοξενίας αυτών των ατόμων, όπου παρέχουμε ψυχοκοινωνική συμβουλευτική υποστήριξη και πολλές υπηρεσίες. Σε αυτή την πρώτη γραμμή έχουμε συμμάχους τη Fabric Republic και είναι μεγάλη τιμή να έχουμε βοήθεια στο κομμάτι υποστήριξης των αστέγων και όλων αυτών που χρειάζονται ρούχα, παπούτσια και οποιοδήποτε άλλο εξοπλισμό».

Ο Αθανάσιος Δημητριάδης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ του ΟKANA τόνισε: «Ο ΟΚΑΝΑ συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας στην πρώτη γραμμή προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απεξάρτησης για τον πληθυσμό στον τομέα της συνεχιζόμενης βοήθειας των ανθρώπων δίνοντας παροχές υπηρεσιών, προγράμματα υποκατάστασης, κοινωνικής επανένταξης και δυνατότητες προσωπικής ανάπτυξης του κάθε ανθρώπου. Κάθε μέρα δίνουμε ελπίδα ζωής στους συνανθρώπους μας».

Ο Κωνσταντίνος Κοκκώλης, Ψυχίατρος Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ/νσης Εφαρμογής Προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ είπε: «Ο ΟΚΑΝΑ προσπαθεί να έχει μια ποικιλία υπηρεσιών που να ανταποκρίνονται στα πραγματικά προβλήματα, όπως η αστεγία, η οποία ήταν σχεδόν άγνωστη πριν 30 χρόνια στην Ελλάδα. Αυτό έχει αλλάξει κυρίως στα μητροπολιτικά κέντρα, όπως η Αθήνα που τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία. Ο ΟΚΑΝΑ έπρεπε να σταθεί με ένα ξενώνα με όλες τις συνοδές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν την καθαριότητα, την αποστείρωση, την προσφορά θεραπείας και τη μονάδα άμεσης βοήθειας. Το πρόβλημά αφορά όλους μας».

Ο Μιχάλης Μιχαήλ, Κοινωνικός Λειτουργός Συντονιστής Ψυχοκοινωνικής φροντίδας εξαρτημένων ατόμων του ΣΦΕΑ και στέλεχος της επιστημονικής ομάδας του ΟΚΑΝΑ που υποστηρίζει τον ξενώνα δήλωσε «Καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας δεν σταματήσαμε να παρέχουμε καθημερινές υπηρεσίες, όπως διανομή καθαρού ενέσιμου υλικού και σύνεργων χρήσης αλλά και διασύνδεσης των αστέγων με υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής μέριμνας, αυξήσαμε τη διάθεση τροφίμων και ενημέρωσης για την προστασία από τον covid. Η Fabric Republic είναι αρωγός όταν οι ανάγκες μας είναι πολλές και κάθε βοήθεια είναι σημαντική. Στον ξενώνα μας που βρίσκεται στην οδό Χαλκοκονδύλη 41 στεγάζονται άστεγοι, χρήστες, ενεργοί που δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα θεραπευτικό πρόγραμμα αλλά και θεραπευομένοι του ΟΚΑΝΑ».

Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος Θεραπευτής- Συντονιστής της ομάδας Streetwork του ΣΦΕΑ ΟΚΑΝΑ τόνισε ότι ο ρόλος της ομάδας είναι να δώσει υγειονομικό ασφαλές υλικό στους χρήστες που βρίσκονται στο δρόμο, ώστε να αποφευχθούν μολυσματικές ασθένειες όπως το Αids και οι ηπατίτιδες, ένα πρόχειρο γεύμα και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.»

Η Φωτεινή Λεομπίλα, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ξενώνα, Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων ευχαρίστησε για την προσφορά μας λέγοντας ότι «είναι απαραίτητη κάθε βοήθεια στο έργο τους και ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτοί οι άνθρωποι να είναι αξιοπρεπώς ενδεδυμένοι και να νιώθουν καλά»

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής