Νεκροί και τραυματίες από την κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα

Στους επτά έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών και δεκάδες είναι οι τραυματίες από την κακοκαιρία που έπληξε τη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Χαλκιδική.

PACIFIC-SUN

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τέσσερις νεκρούς έχουν επιληφθεί τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, εκ των οποίων μία γυναίκα που βρισκόταν σε ταβέρνα στη Νέα Πλαγιά, όταν κατέρρευσε η οροφή του μαγαζιού, και έναν πατέρα νεαρής ηλικίας με τον περίπου 2 ετών γιο του στην περιοχή Ποτίδαια. Ένα επιπλέον άτομο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος της άτυχης γυναίκας από τη Νέα Πλαγιά, υπέκυψε κατά την μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Το Λιμενικό Σώμα αναφέρει ότι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι άφησε την τελευταία του πνοή λόγω της παράσυρσης τροχόσπιτου σε παραλία στη Σωζόπολη Χαλκιδικής. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγω για έναν νεκρό και δύο άτομα, εκ των οποίων ένας άνδρας και μία ηλικιωμένη γυναίκα, που μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η ηλικιωμένη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ ο γιος της οικογένειας που είναι ο τρίτος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Το τέταρτο άτομο που βρισκόταν στο τροχόσπιτο, ο εγγονός των ηλικιωμέων και γιος του τραυματία είναι καλά στην υγεία του.

Σε εξέλιξη είναι και οι έρευνες για 62χρονο αγνοούμενο ψαρά στη Νέα Καλλικράτεια, ο οποίος επέβαινε σε σκάφος, από ένα πλωτό του Λιμενικού, πέντε αλιευτικά σκάφη και ένα παραπλέον πλοίο.

11/07/2019 – 14.00: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

«Μέχρι στιγμής, έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Πολυγύρου, “Παπανικολάου”, “Γεννηματάς” και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών περίπου 120 πολίτες, είτε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, είτε με δικά τους μέσα.

Από αυτούς 6 επιβεβαιωμένοι νεκροί, 9 τραυματίες νοσηλεύονται στο “Παπανικολάου”, εκ των οποίων μία γυναίκα διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, 12 τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου και 5 παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” με ελαφρά τραύματα.

Υπό το συντονισμό του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το ΕΚΕΠΥ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, έχει θέσει από χθες σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Βορείου Ελλάδας, τα οποία υποδέχονται πολίτες για την παροχή των πρώτων βοηθειών».

11/07/2019 – 14.20: Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε τη σορό του άτυχου 62χρονου ψαρά 6 ναυτικά μίλια από το αλιευτικό καταφύγιο της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Δείτε φωτογραφίες

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής