Με κόκορες και κότες η κινητοποίηση ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ στο υπουργείο Υγείας (VIDEO)

Κινητοποίηση πραγματοποιούν αυτή την ώρα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, έχοντας για συντροφιά τους κόκορες και κότες που έχουν παρατάξει στην είσοδο του υπουργείου Υγείας σε κλουβιά.

PACIFIC-SUN

Στα κλουβιά με τους κόκορες έχουν τοποθετήσει ταμπέλα «κυβέρνηση εσωτερικού», ενώ στα κλουβιά με τις κότες «κυβέρνηση εξωτερικού», συμβολίζοντας όπως λένε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση κάνει τον….κόκορα μόνο στο εσωτερικό της χώρας».

Οι συγκεντρωμένοι παράλληλα, στόλισαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο οποίο έχουν αναρτήσει κάρτες, με τις οποίες δείχνουν ότι ο κλάδος της υγείας είναι πλέον στο κόκκινο και ότι τα πρωτοχρονιάτικα δώρα της κυβέρνησης παραπέμπουν στην λιτότητα, στην υποστελέχωση και στις περικοπές.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει έως και τις 15:00 το μεσημέρι, για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, όπως προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης και σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα του πρώην εργολαβικού προσωπικού που υπηρετεί με συμβάσεις εργασίας.

Επιπλέον, αύξηση των κονδυλίων των Νοσοκομείων και να μην επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί τους με τα έξοδα μισθοδοσίας του συμβασιούχου προσωπικού αλλά ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας, αύξηση στους μισθούς και ένταξη στα ΒΑΕ, ενώ από την πλευρά τους οι νοσοκομειακοί ιατροί απαιτούν να μην απολυθεί κανείς επικουρικός και την αποκατάσταση των μισθολογικών τους απωλειών.

Φωτογραφία: © Φοίβος – Απόλλων Διαμάντης | dytikesmaties.gr

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής