Κινητοποίηση κατοίκων Ηλιούπολης για το ρέμα Πικροδάφνης (VIDEO)

Κινητοποίηση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιούν από τις 09:00 το πρωί κάτοικοι της Ηλιούπολης, οι οποίοι διαμαρτύρονται και εκφράζουν την ανησυχία τους για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας.

PACIFIC-SUN

Οι συγκεντρωμένοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «στο κλειστό κομμάτι της Πικροδάφνης, που αρχίζει από την οδό Σαρανταπόρου στην Ηλιούπολη και τελειώνει στο βουνό, μήκους 2,5 χιλ. περίπου, στο τέλος της διαδρομής, βρίσκεται ένας μεγάλος τοίχος. Ένας τοίχος, που φράζει εντελώς το πέρασμα του νερού και ακυρώνει το ίδιο το έργο της υπογειοποίησης 2,5 χλμ. κοίτης του ρέματος. Ακυρώνει επίσης και το νέο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για αποψίλωση του ρέματος και τοποθέτηση συρματοκιβωτίων σε όλο το μήκος του που παραμένει σε φυσική κατάσταση, στο όνομα της αντιπλημμυρικής τους προστασίας»

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, συζητείται η προσφυγή των κατοίκων για την Πικροδάφνη, καθώς ζητούν να ανοίξει ο δρόμος του νερού. Αναλυτικά, θα συζητηθεί η προσφυγή στο ΣΤΕ φορέων και πολιτών, για την ακύρωση της υπό Α.Π. 81299/5913/ 9.11.2016 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής «Έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων του έργου “Ανάπλαση ρέματος Πικροδάφνης από Λ. Βουλιαγμένης έως εκβολή”».

«Στον προτεινόμενο σχεδιασμό προβλέπεται χτίσιμο του ρέματος με συρματοκιβώτια (πέτρες τυλιγμένες με συρματόπλεγμα), σχεδόν σε όλο το μήκος του και αποψίλωση των πρανών και της κοίτης του από το πράσινο, το οποίο στην πραγματικότητα σημαίνει κοπή 776 δέντρων», επισημαίνουν οι κάτοικοι.

Δείτε το video

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής