Καταγραφή αποθεμάτων σε μάσκες, διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια

PACIFIC-SUN

Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για εκτέλεση του δεύτερου άρθρου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Α’ 64/14-03-2020), στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να συμβάλει στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών του πληθυσμού σε είδη ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής.

Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικού συνδέσμου που βρίσκεται στον κεντρικό ιστότοπο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr/). Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω των κωδικών πρόσβασης ΓΕΜΗ για τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες ή μέσω των κωδικών πρόσβασης στο TAXIS για τους  μη εγγεγραμμένους στο ΓΕΜΗ.

Κατόπιν της αρχικής συμπλήρωσης των στοιχείων αποθεμάτων, οι υπόχρεοι θα πρέπει να προβαίνουν σε επικαιροποίηση αυτών, κάθε τρεις ημέρες, για διάστημα δύο μηνών από την έκδοση της προαναφερόμενης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Η μη υποβολή ή η επιβολή ανακριβούς δήλωσης επισύρει κυρώσεις υψηλών διοικητικών προστίμων και κατάσχεσης των προϊόντων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής