Καστοριά: 40χρονος περνούσε τα σύνορα και ρήμαζε σπίτια και Ιερούς Ναούς

PACIFIC-SUN

Ένας 40χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς για πέντε κλοπές, εκ των οποίων δυο σε Ιερούς Ναούς και τρεις σε οικίες, που διαπράχθηκαν από 2 έως 6 Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο 40χρονος χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, εισερχόταν πεζός στο Ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη διάβαση της Ελληνοαλβανικής μεθορίου και αφού διέπραττε κλοπές, διέφευγε παράνομα πεζός προς το εξωτερικό με τα κλοπιμαία.

Κατόπιν τούτου, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και τα ξημερώματα της Τρίτης του Πάσχα σε ορεινή περιοχή της Καστοριάς, εντοπίστηκε ο 40χρονος να επιχειρεί να εξέλθει παράνομα από τη χώρα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 59 χρυσαφικά διαφόρων ειδών, 8 ρολόγια, 6 μπουκαλάκια με αρώματα, 3 χρυσά νομίσματα Ιταλίας, 2 κομπολόγια, 1 μαχαίρι, 1 κινητό τηλέφωνο, 2 φακοί, 2 κουτιά αποθήκευσης κοσμημάτων, 2 αναπτήρες και το χρηματικό ποσό των 3.071 ευρώ.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εξακριβώθηκε ότι ανήκουν σε δύο εκ των τριών παθόντων και αποδόθηκαν σε αυτούς, ενώ σε έκαστο εκ των εκπροσώπων των δύο Ιερών Ναών αποδόθηκε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, που είχε αφαιρεθεί.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος είχε ταυτοποιηθεί ως μέλος εγκληματικής ομάδας που είχε διαπράξει τέσσερις κλοπές από οικίες από αρχές Φεβρουαρίου του 2023 μέχρι μέσα Αυγούστου του 2023, στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, καθώς επίσης  είχε διαπράξει με έτερο άγνωστο άτομο 1 ληστεία και 1 κλοπή στα μέσα Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς συνεχίζεται η προανάκριση για τυχόν συμμετοχή του δράστη και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής