ΙΣΑ: Καμία εξασφάλιση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σ. Μπερσίμης σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ανακοίνωσε ότι οι Φ.Κ.Α. πλην των περιπτώσεων του ΟΠΑΔ, του Οίκου Ναύτου και του ΤΑΠ-ΟΤΕ, παραμένουν υπόχρεοι για την εκκαθάριση και διεκπεραίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, ως διαμορφώθηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012.

PACIFIC-SUN

Η αποπληρωμή μέχρι τις 30 Ιουνίου, των παρόχων για υπηρεσίες προς τους φορείς ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΕΤΑΑ, ΤΣΑΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΗΣΑΠ, Τ.Α.Α.Π.Τ.Π.Γ.Α., σύμφωνα με τον ΙΣΑ, τελεί σε συνάρτηση της έγκαιρης αποστολής στον ΕΟΠΥΥ των απαιτούμενων στοιχείων από τους Φ.Κ.Α., άλλως οι εναπομείνασες υποχρεώσεις θα βαρύνουν τον οικείο φορέα.

Ο ΙΣΑ διευκρινίζει προς όλα τα μέλη του ότι, αν και δεν κατονομάζεται ο οικείος φορέας, ο οποίος και θα βαρύνεται με τις εναπομείνασες υποχρεώσεις, αυτός δεν είναι άλλος από τον ΕΦΚΑ. Κατά συνέπεια γίνεται αντιληπτό από την απάντηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των αναφερόμενων φορέων είναι αμφίβολο αν θα πληρωθούν παρά την υφιστάμενη νομική υποχρέωση.

Το Δ.Σ. του ΙΣΑ, λαμβάνοντας υπόψη την απάντηση, φέρει την υποχρέωση να ενημερώσει τα μέλη του, που έχουν απαιτήσεις απέναντι στους Φ.Κ.Α. πλην των περιπτώσεων του ΟΠΑΔ, του Οίκου Ναύτου και του ΤΑΠ-ΟΤΕ, ότι θα πρέπει να ενεργήσουν ατομικά, προβαίνοντας στις νόμιμες δικαστικές ενέργειες, για την εξασφάλιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους που αφορούν τα έτη πριν την 31.12.2012. Οι υπηρεσίες του ΙΣΑ θα συνδράμουν κατά το δυνατόν τα μέλη του.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής