Ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την υγεία και την ασφάλεια

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης  πραγματοποιεί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο «Novotel Athenes», Ημερίδα για την «Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

PACIFIC-SUN

Η έναρξη των εργασιών της Ημερίδας θα γίνει στις 09:00 το πρωί, με ομιλία του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Νικόλαου Τράκα. Χαιρετισμό έχουν προσκληθεί να απευθύνουν, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ιωάννης Πάιδας, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Αττικής Γεώργιος Ιωακειμίδης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γεώργιος Πατούλης, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Παναγιώτης Κορφιάτης.

Θα μιλήσουν επίσης, διακεκριμένοι καθηγητές, καταρτισμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων, όλοι αρμόδιοι για τα θέματα της Υγείας και Ασφάλειας, οι οποίοι θα μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις στα όποια ερωτήματα. Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., το μέλος της Νίκος Κρέτσης θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για την Υγεία και Ασφάλεια. Η Ημερίδα θα κλείσει στις 3.00 το μεσημέρι με τα συμπεράσματα.

Στόχος της Ημερίδας όπως επισημαίνει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι, αφενός να αναδειχθεί το μείζον ζήτημα των Εργατικών Ατυχημάτων, που έχει λάβει την μορφή μάστιγας τα τελευταία χρόνια στους Ο.Τ.Α. και αφετέρου να αποτελέσει η πρωτοβουλία αυτή έναν ακόμη παράγοντα επίσπευσης της διαδικασίας τροποποίησης-επικαιροποίησης του νομοθετικού πλαισίου για την Υγεία και Ασφάλεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με την Ημερίδα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποσκοπεί στο να αφυπνίσει, να ευαισθητοποιήσει και να τονίσει πώς υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να τηρούνται απ’ όλους. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές. Όταν, δε, συμβαίνει το μοιραίο, υπάρχουν σαφώς ευθύνες. Αυτές θα πρέπει να εντοπίζονται και να καταλογίζονται άμεσα όσο και ψηλά να βρίσκονται οι υπεύθυνοι. Μόνο έτσι θα μπει ένα τέλος στα Εργατικά Ατυχήματα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής