Εξιχνιάστηκαν απάτες με ψευδείς αγγελίες πώλησης χωματουργικών μηχανημάτων

Εξιχνιάστηκαν έντεκα υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν μέσω διαδικτύου και  για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, τα οποία παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφεραν και απέσπασαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι μέσω λογαριασμού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αναρτούσαν ψευδείς αγγελίες που αφορούσαν πώληση χωματουργικών μηχανημάτων και στη συνεχεία, με χρήση διάφορων τηλεφωνικών συνδέσεων παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά έπειθαν τα θύματα να καταβάλλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό για την αγορά των προς πώληση αντικειμένων, χωρίς όμως να προβούν στην αποστολή των μηχανημάτων.

Όπως προέκυψε η κατάθεση των χρηματικών ποσών γινόταν κατά περίπτωση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δραστών οι οποίοι στη συνέχεια προέβαιναν στις αναλήψεις των χρηματικών ποσών.

Συγκεκριμένα από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από την 19 Νοεμβρίου 2019 έως την 22 Ιανουαρίου 2020 διέπραξαν έντεκα υποθέσεις απάτης και κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 10.000 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής