Εξιχνιάστηκε υπόθεση ζωοκλοπής στο Ρέθυμνο

PACIFIC-SUN

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Ειδικότερα, ύστερα από την έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, σχετικά με διάπραξη υπόθεσης Ζωοκλοπής, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο συνιδιοκτησίας ημεδαπού όπου βρέθηκαν συνολικά 337 προβατοειδή, μέρος των οποίων δεν έφεραν ενώτια ή έφεραν ενώτια τα οποία δεν αντιστοιχούσαν στον ημεδαπό και κατασχεθήκαν προκειμένου να εξακριβωθεί το νόμιμο της κατοχής τους.

Στην συνέχεια όπως διαπιστώθηκε, μέρος των ζώων, είχε αφαιρεθεί την 20-21.10.2021 από ποιμνιοστάσιο ημεδαπού σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του πρώτου ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής, ενώ συνελήφθη για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής. Αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα συνολικά 102 προβατοειδή.

­Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση και των υπολοίπων ζώων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής