Εξιχνιάστηκαν κλοπές σύκων σε διάφορες περιοχές της Ιστιαίας Ευβοίας

Εξι κλοπές αγροτικών προϊόντων (σύκων), οι οποίες διαπράχθηκαν από αγροκτήματα, σε διάφορες περιοχές της Ιστιαίας κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί. Από την έρευνα που διεξήχθη, προέκυψε η εμπλοκή τριών ατόμων, εκ των οποίων ενός 30χρονου Έλληνα, μίας 39χρονης αλλοδαπής και ενός 29χρονου αλλοδαπού.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 16 έως 26 Αυγούστου, που αποτελεί και περίοδο συγκομιδής σύκων, οι κατηγορούμενοι είχαν αφαιρέσει συνολικά 3 τόνους και 950 κιλά σύκα, αξίας 13.700 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε., τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση εγκαταλελειμμένη οικία στην Ιστιαία, την οποία οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης – αποθήκευσης των προϊόντων που αφαιρούσαν, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν ο 30χρονος και η 39χρονη, τη στιγμή που μετέβησαν σε αυτή, προκειμένου να μεταφέρουν τις ποσότητες των σύκων προς πώληση.

Βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τόσο από την εγκαταλελειμμένη οικία, όσο και από την οικία του 30χρονου, ομοίως στην περιοχή της Ιστιαίας, εντός της οποίας εντοπίσθηκε και ο 29χρονος 51 πλαστικά δοχεία (κλούβες) που περιείχαν αποξηραμένα σύκα, συνολικού βάρους 1 τόνου και 250 κιλών, αξίας 4.500 ευρώ, καθώς και 22 τελάρα αποξήρανσης και 52 πλαστικά δίχτυα.

Από την Αστυνομία σημειώνεται ότι ο 30χρονος, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για τη διάπραξη παρόμοιων και άλλων αδικημάτων, ενώ  έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δείτε τις φωτογραφίες

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής