Εξιχνιάστηκαν 8 κλοπές σε Ιερούς Ναούς και επιχειρήσεις στη Χίο

Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που διαπράχθηκαν την τελευταία εβδομάδα σε Ιερούς Ναούς και επιχειρήσεις στη Χίο.

PACIFIC-SUN

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, δύο άνδρες, ηλικίας 22 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ κατηγορούνται επίσης για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, σε βαθμό πλημμελήματος.  

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες, δρώντας από κοινού, αφού παραβίασαν κυρίως με τη χρήση λοστού, εισόδους Ιερών Ναών και επιχειρήσεων, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, κατά περίπτωση, χρήματα, ασημένιες εικόνες, είδη άμεσης κατανάλωσης, αλκοολούχα ποτά, κινητό τηλέφωνο και συσκευασίες καπνού.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, γάντια, λοστός μήκους 68 εκατοστών, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 2.500 ευρώ. Επίσης, οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε χώρους των Ιερών Ναών και των επιχειρήσεων, άνω των 5.000 ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκε ότι σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις, που αφορούν, κατά περίπτωση, πράξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής