Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης καπνικών ειδών στην Ελευσίνα

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, ένας 73χρονος αλλοδαπός και τρεις άνδρες, ηλικίας 50, 56 και 59 ετών, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν 20.600 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

PACIFIC-SUN

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από παρακολούθηση από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, κατελήφθη ο 56χρονος ημεδαπός να μεταφέρει εντός φορτηγού οχήματος, το οποίο στη συνέχεια στάθμευσε έξω από αποθήκη στο Μοσχάτο Αττικής, δώδεκα χιλιάδες εννιακόσια είκοσι 12.920 πακέτα τσιγάρων, εντός μεταλλικών κιβωτίων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Άμεσα, πραγματοποιήθηκε έρευνα από τα ανωτέρω στελέχη και στην αποθήκη, όπου εντοπίστηκαν οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες. Εντός της αποθήκης βρέθηκαν παρόμοια μεταλλικά κουτιά με αυτά που υπήρχαν στο φορτηγό όχημα, τα οποία περιείχαν 680 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Επιπρόσθετα, στον χώρο υπήρχαν παλέτες, υλικά και εργαλεία συσκευασίας χαρτοκιβωτίων καθώς και ετικέτες με στοιχεία που ανέφεραν ως προορισμό την Ιταλία.

Εν συνεχεία, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε με την συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε οικία που ενοικίαζε ο 56χρονος στον Ασπρόπυργο Αττικής, βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο εντός χαρτοκιβωτίων επιπλέον 7.000 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν συνολικά 20.600 πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων, ήτοι τετρακόσιες χιλιάδες δώδεκα 412.000 τσιγάρα, καθώς και το φορτηγό όχημα, ως μέσο μεταφοράς αντικειμένων λαθρεμπορίας.

Δείτε τις φωτογραφίες

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής