Εξαρθρώθηκε η «καμόρα» της Δυτικής Αττικής

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση «οικογενειακού χαρακτήρα», τύπου «καμόρα» που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

PACIFIC-SUN

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οκτώ οικίες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και συνελήφθησαν δεκαοκτώ και συγκεκριμένα, δεκαπέντε ηλικίας από 20 έως 61 ετών και τρεις ανήλικοι.

Συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι επτά ακόμη άτομα τα οποία και αναζητούνται για να συλληφθούν, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον είκοσι άτομα – χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Αναφορικά με τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν τον ρόλο τον καθοδηγητών και οι νεότεροι τον εκτελεστικό ρόλο.

Παράλληλα με τους μεταξύ οικογενειακούς τους δεσμούς, επέτυχαν υψηλό επίπεδο συνοχής, διασύνδεσης και εμπιστοσύνης, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο διακρίβωσης από τις αστυνομικές αρχές της παράνομης δράσης τους.

Οι εμπλεκόμενοι προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες περίπου 100-120 χρήστες ναρκωτικών την ημέρα και διέμεναν σε υπερπολυτελείς οικίες – φρούρια και χρησιμοποιούσαν πολυτελή οχήματα. Εντός των οικιών υπήρχαν ειδικές κρύπτες απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, είτε μέσα στους τοίχους, είτε στο δάπεδο.

Θωράκιζαν – προστάτευαν την δράση τους χρησιμοποιώντας καταγραφικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας στις οικίες τους, ενώ τοποθετούσαν κατά τις «συναλλαγές ναρκωτικών», τσιλιαδόρους στις γύρω οδούς και σε μπαλκόνια, για να αποφεύγουν έγκαιρα τις αστυνομικές επεμβάσεις.

Απέκρυπταν τα επιχειρησιακά οχήματα τους, ακόμα και μέσα στις οικίες, ενώ εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών. Τέλος, νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ.

Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κάνναβης – χασίς συνολικού μικτού βάρους περίπου 2 κιλών, 81 ναρκωτικά χάπια και δενδρύλλιο κάνναβης, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας, 20 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, νάιλον μικροσυσκευασίες με αεροστεγή κλείσιμο για συσκευασία ποσοτήτων κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και πλαστή σφραγίδα ιατρού, με την οποία οι δράστες εξέδιδαν πλαστές συνταγές για τους χρήστες ναρκωτικών. Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα από τα οποία το ένα πολυτελείας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις 26 Μαΐου, στον Εισαγγελέα Πλημμελειωδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για τακτική ανάκριση, ενώ σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε φυλάκισης ενός έτους, για ποινική υπόθεση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής