Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά και όπλα

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και όπλων, εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

PACIFIC-SUN

Για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία οκτώ ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 24 έως 51 ετών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο 33χρονος αρχηγός της οργάνωση, o οποίος είχε αποδράσει στις 17 Μαΐου από την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης υπό τις οδηγίες του 33χρονου, από τα τέλη Μαΐου, συνέστησαν δομημένη οργάνωση με διαρκή δράση και συγκεκριμένους ρόλους, με σκοπό τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και όπλων, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου 2016, πραγματοποίησαν τέσσερις παράνομες μεταφορές, κατά τις οποίες εισήγαγαν από την Αλβανία στην ελληνική επικράτεια, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους τουλάχιστον 48 κιλών, καθώς επίσης, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου kalashnikov και μία χειροβομβίδα.

Έπειτα από οργανωμένες επιχειρήσεις, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, στις περιοχές της Πτολεμαΐδας και της Θεσσαλονίκης και τον Αύγουστο σε περιοχή της Αλβανίας, οι Αλβανικές Αρχές συνέλαβαν, τόσο ο διευθύνων την οργάνωση, όσο και ένας 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε αποδράσει μαζί του και στην κατοχή τους βρέθηκαν, τρία πολεμικά τυφέκια τύπου kalashnikov, ένα πιστόλι, 318 φυσίγγια και ποσότητα κάνναβης, βάρους 3 κιλών και 300 γραμμαρίων.

Σημειώνεται ότι, μετά την απόδραση, τρία μέλη της οργάνωσης, συνέδραμαν στη μεταφορά και τη διαμονή του 33χρονου, κατά την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος τους, καθώς και έτερων μελών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», παράβασης «Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών», παράβασης «Νόμου περί όπλων» και «Υπόθαλψης Εγκληματία».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής