Εργαζόμενοι ΙΓΜΕ: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομίας

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι των ερευνητικών κέντρων, οι οποίοι διεκδικούν άμεσες προσλήψεις και στήριξη των ερευνητικών κέντρων.

PACIFIC-SUN

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση μετά από κάλεσμα των σωματείων του ΕΛΚΕΘΕ και ΦΛΕΜΙΝΓΚ, ενώ ζήτησαν συνάντηση και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ αναφέρουν ότι «για τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας είναι ακόμα νωπά τα σημάδια της κρίσης του Δεκεμβρίου 2015 που οδήγησε ένα μεγάλο μέρος των συμβασιούχων τους στην ανεργία και από εκεί, είτε στην μετανάστευση, είτε σε μορφές ημι-απασχόλησης και “εθελοντισμού”».

«Παρά τις υποσχέσεις που είχαμε από το ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΝ για παράταση της σύμβασης των 60 συμβασιούχων που είχαμε στο ΙΓΜΕ πέρσι τον, όχι μόνο δεν παρέμεινε ούτε ένας, αλλά 14 μήνες μετά δεν έχουν ξεκινήσει τα ακόμη τα νέα έργα του ΕΣΠΑ που προβλέπονται 65 περίπου νέες προσλήψεις ΣΕΟΧ η Πολιτική Ηγεσία κωλυσιεργεί σε επικίνδυνο βαθμό», προσθέτουν.

«Επίσης παρά τη διαβεβαίωση της Πολιτικής Ηγεσίας για ουσιαστική επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ, δεν έγιναν οι 45 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2016 όπως προβλέπονταν στον τακτικό προϋπολογισμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής