Εντοπίστηκε εργαστήριο-φυτώριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης στο Περιστέρι

Τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 35, 35, 37 και 39 ετών συνελήφθησαν μετά τον εντοπισμό  πλήρως οργανωμένου και εξοπλισμένου εργαστηρίου-φυτώριου, υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, στην περιοχή του Περιστερίου.

PACIFIC-SUN

Έπειτα από αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων σχετικά με καλλιέργεια φυτείας κάνναβης εσωτερικού χώρου και ενδελεχή αστυνομική διερεύνηση, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, η οποία εκτείνετο τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην περαιτέρω διακίνηση τον ποσοτήτων κάνναβης, μετά την επεξεργασία των δενδρυλλίων. Επιπρόσθετα εντοπίστηκε και ο χώρος που είχαν εγκαταστήσει το παράνομο εργαστήριο-φυτώριο.

Κατόπιν των αυτών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή του Περιστερίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι εμπλεκόμενοι καλλιεργητές-διακινητές. Επιπλέον εντοπίστηκε, εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο καλλιέργειας, με την υδροπονική μέθοδο, δενδρυλλίων κάνναβης, σε πλαστικές γλάστρες.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 915 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, ύψους από 10 έως 70 εκατοστά περίπου, 2 κιλά και 580 γραμμάρια αποσπάσματα φυτικής κάνναβης και δύο κλώνοι φυτικής κάνναβης.

Επιπλέον, πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου – φυτωρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (ανεμιστήρες – λιπάσματα – λαμπτήρες – μετασχηματιστές ρεύματος – πίνακας ρεύματος – σακιά χώματος – σύστημα εξαερισμού). Τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Από τη μεθοδολογία δράσεως και τις ποσότητες που κατασχέθηκαν, προκύπτει εκ μέρους των εμπλεκομένων, επαγγελματική υποδομή στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης υδροπονικής μορφής, με το προσδοκώμενο όφελος από τις ποσότητες που θα διακινούσαν, μετά τη συγκομιδή και επεξεργασία των δενδρυλλίων που κατασχέθηκαν, να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.

Δείτε τις φωτογραφίες

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής