Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Με μεγάλα γράμματα έγραψε σήμερα η ιστορία την ενοχή της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, αφού μετά από 5,5 χρόνια δικαστικού αγώνα ανακοινώθηκε η ετυμηγορία, παρουσία χιλιάδων συγκεντρωμένων έξω από το Εφετείο Αθηνών.

PACIFIC-SUN

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Νίκος Παπάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιώργος Γερμενής. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Από τους κατηγορούμενους οι Αναστάσιος – Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκτός από τον Τσακανίκα και τον Σαντοριναίο, λόγω αμφιβολιών.

Για την υπόθεση της επίθεσης στο ΠΑΜΕ, η κατηγορία μετατρέπεται από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι, ενώ παύει η δίωξη για τους υπόλοιπους για απλή σωματική βλάβη. Για την υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, εξερχόμενη από την αίθουσα με δάκρυα στα μάτια και υψωμένες τις γροθιές της φώναξε: «Παύλο μου, νικήσαμε. Δικαιωθήκαμε!» και το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Το κείμενο θα ανανεώνεται

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής