Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του ΑΤ Διρφύων – Μεσσαπίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας

Τα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Αστυνομικού Τμήματος Διρφύων-Μεσσαπίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

PACIFIC-SUN

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου, κ.κ. Γεώργιος, παρουσία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτου Τσαγγάρη, ως εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδας Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κκ. Χρυσόστομου, καθώς και άλλων κληρικών.

Στα εγκαίνια παρέστησαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας, Αστυνομικός Διευθυντής Απόστολος Κουφός και ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γεώργιος Ψαθάς.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, σημείωσε: «…ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζω δημοσίως τη χαρά, την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες, τις δικές μου και του προσωπικού του Σώματος στο Δήμαρχο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων για την προσφορά τους.

…Η δωρεάν παραχώρηση για χρήση του κτηρίου στο οποίο θα στεγάζεται εφεξής το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων-Μεσσαπίων φανερώνει την επιθυμία του δήμου και των δημοτών να «κρατήσουν» την Αστυνομία κοντά τους.

Η δική μας παρουσία σήμερα εδώ φανερώνει την επιθυμία της Ελληνικής Αστυνομίας να παραμείνει κοντά τους, να παραμείνει δίπλα τους, να ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους. Η κοινή αυτή επιθυμία γίνεται πράξη…»

Ακολούθως η υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων, τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ τη Δημοτική Αρχή του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων να παραχωρήσει το συγκεκριμένο κτίριο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης της τοπικής αστυνομικής δύναμης. Η αξία της κίνησης αυτής δεν είναι μονάχα γιατί λύνεται ένα πρακτικό μεν αλλά ουσιαστικό πρόβλημα, αλλά διότι ενέχει υψηλή πολιτική και κοινωνική σημασία. Βάζει στο τραπέζι τη συλλογικότητα, τη συνεργασία θεσμών και φορέων, ανοίγει δρόμους στην θεσμική αυτενέργεια, προτείνει πολιτικές και διοικητικές συμπεριφορές που πολύ κακώς ήταν, αν όχι στα αζήτητα, σίγουρα όμως υποβαθμισμένες. Πέρα από αυτά, δίνει παράδειγμα συνεργατικότητας τόσο στους ίδιους του πολίτες όσο και στο κεντρικό κράτος».

Ακολούθως τον λόγο έλαβε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, η οποία μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Έχουμε την χαρά και την ευτυχία σήμερα στον Δήμο Διρφύων και Μεσσαπίων να έχουμε ένα σύγχρονο, ένα ασφαλές, ένα υποδειγματικό κτήριο το οποίο στεγάζει υπηρεσίες Ασφάλειας και τις υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Αξίζει συγχαρητήρια η προσπάθεια και ένα μήνυμα, το οποίο προκύπτει από όλη αυτή τη συνέργεια είναι ότι οι αστυνομικοί, οι ένστολοι πολίτες είναι κομμάτι και ισχυρή αλυσίδα της κοινωνίας.

Συνδέουν την κοινωνία με τον Νόμο, ως υπηρέτες της ευνομίας και οι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη σε αυτούς και όποιος κάθε φορά επιλέγει ως σάκο του μποξ να τους στοχεύει, βρίσκει την κοινωνία απέναντι».

Από την Ελληνική Αστυνομία σημειώνεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων στεγάζεται σε χώρο που παραχωρήθηκε με δωρεά από τον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και διαμορφώθηκε κατάλληλα για τις ανάγκες της νέας Αστυνομικής Υπηρεσίας, ενώ παλαιότερα στο κτίριο στεγαζόταν Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής