Δύο συλλήψεις για πλαστογραφίες και απάτες

Ένας 55χρονος Έλληνας και ένας 48χρονος Αλβανός συνελήφθησαν στην Νέα Ιωνία, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, για πλαστογραφίες και απάτες μετά από υφαρπαγή βεβαιώσεων από δημόσια υπηρεσία, ενώ αναζητούνται και δύο συνεργοί τους.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας αναφορικά με την δράση ατόμων στην Νέα Ιωνία, τα οποία με τη χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων και πλαστών εγγράφων νόμιμης παραμονής αλλοδαπών στη χώρα, υπέβαλλαν αιτήσεις έκδοσης Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α. για λογαριασμό των προσώπων αυτών, εντοπίστηκαν οι δράστες σε δημόσια υπηρεσία, την στιγμή που έκαναν τις αντίστοιχες αιτήσεις.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά δικαιολογητικά έγγραφα και συγκεκριμένα εξουσιοδότηση και βεβαίωση κατάθεσης αίτησης έκδοσης άδειας διαμονής, τα οποία ήταν απαραίτητα για την έκδοση των αιτούμενων Αριθμών Μητρώου.

Από την έρευνα, εξακριβώθηκε ότι οι βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας παραμονής, είχαν εκδοθεί είτε για λογαριασμό άλλου προσώπου είτε από διαφορετική Δημόσια Υπηρεσία., ενώ από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις αμφιβόλου γνησιότητας, πλήθος φωτοαντιγράφων διαβατηρίων καθώς και πλήθος άλλων εγγράφων. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δεκαέξι περιπτώσεις.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής