Δύο συλλήψεις για πλαστά χαρτονομίσματα στη Σπάρτη

Δύο άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης στη Σπάρτη, οι οποίοι έθεσαν σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Πρόκειται για έναν 30χρονο και μία 52χρονη, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν τριάντα τέσσερα χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, το απόγευμα της Πέμπτης, οι δύο συλληφθέντες μετέβησαν σε κατάστημα και πραγματοποίησαν συναλλαγή μικρής αξίας χρησιμοποιώντας χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας, λαμβάνοντας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό ως ρέστα.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί εντόπισαν την 52χρονη και τον 32χρονο, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν. Κατά τη διάρκεια ελέγχου, στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν είκοσι οκτώ αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 1.318,70 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επιπλέον ότι οι συλληφθέντες, πραγματοποίησαν την ίδια ημέρα ακόμη πέντε συναλλαγές, χρησιμοποιώντας με τον ίδιο τρόπο ισάριθμα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 266,9 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 30χρονου, το πρωί της Παρασκευής στην Αρτέμιδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αρτέμιδος- Σπάτων Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.270 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής