ΔΟΕ: Πρόταση για παράταση της προθεσμίας λήξης για υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης

Την παράταση της προθεσμίας λήξης για υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης ζητά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

PACIFIC-SUN

Σύμφωνα με την επιστολή: «λήγει στις 10 Απριλίου η προθεσμία της υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών». «Με βάση τις ισχύουσες περιοριστικές διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάδελφοί μας που χρειάζεται για την υποβολή της αίτησης να μεταβούν σε δημόσια υπηρεσία καθώς και την αίσθηση αβεβαιότητας, λόγω των έκτακτων συνθηκών, η οποία δυσχεραίνει πολλούς εκπαιδευτικούς, με θεμελιωμένα δικαιώματα, να πάρουν μια τόσο σοβαρή απόφαση για τη λήξη του εργασιακού τους βίου, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προτείνει την παράταση της για εύλογο χρονικό διάστημα μετά την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας».

«Με δεδομένο ότι η λύση της υπαλληλικής σχέσης πραγματοποιείται στις 31/08/2020 και με μια πιθανή παράταση δεν προκαλείται κάποιο διοικητικό ή δημοσιονομικό πρόβλημα, θεωρούμε ότι η υιοθέτηση της πρότασής μας από την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι εφικτή», επισημαίνει η ΔΟΕ. 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής