Δικογραφίες για ιστοσελίδες στοιχηματισμού χωρίς άδεια

Δύο υποθέσεις για ιστοσελίδες που παρείχαν υπηρεσίες στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων, χωρίς άδεια, κατάφεραν να εξιχνιάσουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διενέργειας παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, εντοπίστηκαν οι ιστοσελίδες και ταυτοποιήθηκαν οι χώρες αδειοδότησης των εταιρειών στο εξωτερικό, ενώ για την διερεύνηση της υπόθεσης, έγινε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων – στοιχείων των υποθέσεων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων, πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Οι επίμαχες ιστοσελίδες άμεσα υπάχθηκαν και στη «μαύρη λίστα», που τηρεί η Επιτροπή, προκειμένου να μην επιτρέπεται από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου η πρόσβαση σε ιστοσελίδες μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν και δικογραφίες τακτικής διαδικασίας, που υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής