Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία με δομή μαφίας – Εμπλέκονται και αστυνομικοί

PACIFIC-SUN

Εξήντα τέσσερα ονόματα περιλαμβάνονται σε δικογραφία που προέκυψε από προκαταρτική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και διαβιβάστηκε στις 10 Απριλίου, στις Εισαγγελικές Αρχές. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και αστυνομικοί, εκ των οποίων τρία αδέλφια και ένας απότακτος αστυνομικός.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η εγκληματική ομάδα που δρούσε με τη μορφή μαφίας με διακριτούς ρόλους, συγκεκριμένη δομή και αδιάτρητη ιεραρχία δάγκωσε τουλάχιστον 90 θύματα, εκ των οποίων επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, αλλά και εισοδηματίες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η γκάμα της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης αφορά απάτες, πλαστογραφίες, εκβιασμοί, τοκογλυφίες, ξυλοδαρμούς, εμπόριο όπλων, αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται πως έπειθαν τα θύματά τους είτε να δανείσουν χρήματα σε πρόσωπα που είχαν ανάγκες και στη συνέχεια να εισπράξουν υπέρογκα ποσά σε σχέση με το αρχικό τους κεφάλαιο, είτε να διαθέσουν τα χρήματά τους για αγοραπωλησίες ακινήτων, εκτάσεων, οχημάτων και χρυσού.

Όταν τα θύματα ζητούσαν πίσω τα χρήματά τους, τότε μέλη του κυκλώματος τα εκφόβιζαν με διάφορους τρόπους. Κάποια από αυτά όμως από την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων φαίνεται πως βρήκαν τη δύναμη να τους καταγγείλουν στην Ελληνική Αστυνομία.

Γύρω στο 2019, τα θύματα άρχισαν να γεμίζουν τον «φάκελο» και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, με αποτέλεσμα η διερεύνηση της υπόθεσης να μεταφερθεί στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ξετυλίγουν το «κουβάρι», με αποτέλεσμα η έρευνα να διαρκεί για μεγάλο διάστημα.

Τις επόμενες ημέρες, αφού διαβαστεί η ογκωδέστατη δικογραφία περίπου 2.500 χιλιάδων σελίδων, αναμένεται να εκδοθούν τα πρώτα εντάλματα σύλληψης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής