Διέπρατταν κλοπές από οικίες στα Μεσόγεια

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές των Μεσογείων, κατάφεραν να εξαρθρώσουν αστυνομικοί με τη σύλληψη μετά από καταδίωξη δύο Αλβανών ηλικίας 30 και 42 ετών στα Σπάτα Αττικής.

PACIFIC-SUN

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι δράστες από τετραμήνου και πλέον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στα Μεσόγεια.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στα Σπάτα, στην Αρτέμιδα και στην Ραφήνα, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές και σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, ενώ επιπλέον ο 30χρονος τυγχάνει δραπέτης φυλακών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, κατά τη συνήθη τακτική τους, βραδινές ώρες εντόπιζαν τις οικίες και ακολούθως χτυπούσαν τα κουδούνια τους, προκειμένου να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων. Κατόπιν, ο ένας εκ των δραστών παραβίαζε θύρες και παράθυρα και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή ενώ ο έτερος παρέμενε στο αυτοκίνητο, εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου.

Ακόμη, χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι είχαν αναπτύξει δίκτυο κλεπταποδόχων στο οποίο, αμέσως μετά το πέρας της εγκληματικής τους δράσης, διοχέτευαν τα κλοπιμαία.

Στην κατοχή τους, καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 6.720 ευρώ, ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες και φυσίγγια, ένας φορήτος ασύρματος, πλήθος κινητών τηλεφώνων και διαρρηκτικά εργαλεία. Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής