Διαθεσιμότητα και ΕΔΕ: Αστυνομικός πήρε κρατούμενο από τμήμα στην Κρήτη

PACIFIC-SUN

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα Αστυνόμος Α’ και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις ιδιοκτητών μπαρ για ηχορύπανση. Τότε ένας  αξιωματικός μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και αφού ενημερώθηκε για την υπόθεση, ζήτησε να δει για λίγο έναν από τους ιδιοκτήτες που ήταν κρατούμενος.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες,  κατάφερε να τον φυγαδέψει εκτός του Αστυνομικού Μεγάρου και τον επέστρεψε κάποιες ώρες αργότερα.

Οπως επισημαίνει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η υπόθεση αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα την 03:10 ώρα της 23/11/2019, όταν ο Αστυνόμος Α’, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, μετέβη σε άλλη Αστυνομική Υπηρεσία, όπου εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο Αρχιφύλακας και αφού παρέλαβε ιδιώτη κρατούμενο για υγειονομική παράβαση επέστρεψαν μαζί μετά από περίπου 3 ώρες.

Οι δύο αστυνομικοί και ο ιδιώτης συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής