Χειροπέδες για τους «ληστές των χρηματοκιβωτίων»

Στη σύλληψη 15 μελών της σπείρας των ληστών των χρηματοκιβωτίων προχώρησαν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση την Πέμπτη και την Παρασκευή, στην Καλλιθέα, τον Ασπρόπυργο και το Μενίδι. Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από εκατό ληστείες και διαρρήξεις σε βάρος εταιρειών και οικιών.

PACIFIC-SUN

Πρόκειται για 14 ομογενείς από ανατολικές χώρες ηλικίας από 18 έως και 40 ετών, καθώς και έναν 26χρονο Αλβανό. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τα τέσσερα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.

Οι δράστες έκαναν ληστείες και διαρρήξεις σε εταιρείες και οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, από τις οποίες αφαιρούσαν κυρίως χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν πέντε ακόμη ομογενείς – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι αναζητούνται.

Οι περισσότεροι των κατηγορουμένων έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις Αστυνομικές αρχές για παρόμοιες εγκληματικές πράξεις, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους επιπλέον σε εκατοντάδες ληστείες και διαρρήξεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής