Χειροπέδες για τηλεφωνικές απάτες σε Πιερία και Κοζάνη

PACIFIC-SUN

Ένας αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη στην Κατερίνη για δυο απάτες και πέντε απόπειρες απάτης εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς, οι οποίες έγιναν το τελευταίο διάστημα σε Πιερία και Κοζάνη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο άνδρας μαζί με τρεις τουλάχιστον ακόμη άγνωστους συνεργούς του, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών και κυρίως ηλικιωμένων.

Τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματα τους και ισχυρίζονταν ότι το παιδί τους έχει τραυματιστεί και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα για να γίνουν περισσότεροι πειστικοί, μέλος της οργάνωσης προσποιούνταν στο τηλέφωνο το παιδί τους, επιβεβαιώνοντας τον δήθεν τραυματισμό του και την άμεση ανάγκη να δώσουν τα χρήματα που ζητούσαν. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να εξαπατήσουν 2 ηλικιωμένους σε Πιερία και Κοζάνη και να τους αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα, πριν από 6 ημέρες εξαπάτησαν ηλικιωμένη γυναίκα στην Κατερίνη και την έπεισαν να αφήσει σε σημείο που της υπέδειξαν, το χρηματικό ποσό των 8.100 δολαρίων Η.Π.Α., 25 χρυσές λίρες συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 18.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια παρέλαβε ο συλληφθείς.

Τον Νοέμβριο του 2023 εξαπάτησαν ηλικιωμένο άνδρα στην Κοζάνη και τον έπεισαν να απορρίψει από το μπαλκόνι της οικίας του το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο συλληφθείς. Επίσης προχθές μέσα σε λίγες ώρες προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα 5 άτομα στην πόλη της Κατερίνης, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους αποσπάσουν οτιδήποτε.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ, 1 δολάριο Αμερικής και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής