Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 66χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος

Ενας 66χρονος συνελήφθη στις 13 Νοεμβρίου στον Ασπρόπυργο, ως προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, για παράβαση του νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος. Συγκατηγορούμενος του είναι και ο 28χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος αναζητήθηκε προκειμένου να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο – αυτοψία που διενεργήθηκε σε υπαίθριο περιφραγμένο οικόπεδο, έκτασης δέκα στρεμμάτων περίπου, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Σώματος Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη διάθεση στο έδαφος διαφόρων αποβλήτων. 

Συγκεκριμένα, εντός του χώρου υπήρχαν διάσπαρτα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες διάφορα στερεά απόβλητα, μεταξύ των οποίων πλαστικά, μπάζα, καλώδια, μεταλλικοί κύλινδροι, στρώματα καθώς και ένα όχημα στο τέλος του κύκλου ζωής ενώ επί του εδάφους εντοπίσθηκαν απόβλητα ορυκτέλαιων καθώς και συσκευασίες επικίνδυνων υλικών.

Η ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αποβλήτων και επικινδύνων υγρών και ελαίων επί του εδάφους χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. προκαλούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κίνδυνο ρύπανσης του.

Ο 66χρονος με τηδικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής