ΑΣΚΥ: Δεν θα περάσουν οι 50 απολύσεις στο Ιατρικό Αθηνών

«Δεν θα περάσουν οι απολύσεις στο Ιατρικό Αθηνών» τονίζει η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών, με αφορμή την ανακοίνωση της διοίκησης για πενήντα απολύσεις στις υπηρεσίες σίτισης της κλινική του Αμαρουσίου.

PACIFIC-SUN

«Η διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών ανακοίνωσε απολύσεις 50 συναδέλφων από τις υπηρεσίες σίτισης στην κλινική Αμαρουσίου. Το Ιατρικό Αθηνών είναι η εταιρία με τα μεγαλύτερα έσοδα στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας ενώ στους εργαζόμενους έχουν επιβληθεί αλλεπάλληλές μειώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών.

«Τώρα η εργοδοσία υποστηρίζει ότι θα προχωρήσει σε χωροταξικές αναδιαρθρώσεις και θα παραχωρήσει τις υπηρεσίες εστίασης σε εργολαβική εταιρεία. Οι εργολαβίες (outsourcing) είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι εργοδότες για τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους»,  προσθέτει και συνεχίζει: «ταυτόχρονα είναι ένα χτύπημα στην μόνιμη και σταθερή εργασία και στον συνδικαλισμό. Στην κουζίνα του Ιατρικού Αθηνών στο Μαρούσι εργάζονται συνάδελφοι-ίσες με προϋπηρεσία μέχρι 25 έτη στον συγκεκριμένο εργοδότη που θα χάσουν τα δικαιώματά τους αν απολυθούν».

«Είναι πρόκληση, στο κλάδο της ιδιωτικής υγείας, με τεράστια κερδοφορία όλα τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, τα αφεντικά να πλουτίζουν εξαιτίας της διάλυσης της Δημόσια υγείας εξαιτίας των περικοπών και του ότι δε γίνονται προσλήψεις, και την ίδια στιγμή για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους να συνεχίζουν τις επιθέσεις σε βάρος των εργαζόμενων» και υπογραμμίζει ότι «με τον αγώνα μας μπορούμε να αναγκάσουμε την εργοδοσία σε υποχώρηση».

Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών εκτός άλλων απευθύνει και κάλεσμα στην απεργία που έχει προκηρυχθεί από μία σειρά από Συνδικάτα το Δημόσιου (ΑΔΕΔΥ), αλλά και του ιδιωτικού τομέα στις 8 Μάρτη την ημέρα των Γυναικών με απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 14:00 το μεσημέρι.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής