Απαγόρευση απόπλου σε ιστιοφόρο σκάφος για παράνομη ναύλωση στην Ίο

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη σήμερα το πρωί στο ιστιοφόρο ''PIRATES'' σημαίας Γαλλίας, στο λιμάνι της Ίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπιστώθηκε η εκτέλεση ναύλωσης με τόπο αρχικής επιβίβασης και τόπο τελικής αποβίβασης εντός της ελληνικής επικράτειας, χωρίς να υφίσταται βεβαίωση αρμόδιας υπηρεσίας φορολογικής διοίκησης και χωρίς το πλοίο να έχει προβεί σε καταχώριση των στοιχείων του στο ηλεκτρονικό μητρώο.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το πλοίο είχε ναυλωθεί έναντι του ποσού των 3.363 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 2 έως 22 Ιουνίου σε δύο αλλοδαπούς, κατά παράβαση του νόμου 4256/14 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Επιπρόσθετα, εντοπίστηκε ανάρτηση σε διαδικτυακή ιστοσελίδα με διαφήμιση του σκάφους για διενέργεια ταξιδίων αναψυχής βάσει προκαθορισμένου προγράμματος, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος κατά παράβαση του νόμου 4504/2017.

Από τη Λιμενική Αρχή Ίου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων κατά του πλοιοκτήτη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής