Απαγόρευση απόπλου σε δεξαμενόπλοιο λόγω βλάβης στο Κερατσίνι

PACIFIC-SUN

Για βλάβη που παρουσιάστηκε στην κύρια μηχανή του δεξαμενόπλοιου “KATARA” σημαίας Αγίου Βικεντίου, πιθανόν λόγω βλάβης αντλίας καυσίμου, ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου από τον Πλοηγό του.

Στο πλοίο, το οποίο αγκυροβόλησε προσωρινά με ασφάλεια στο ύψος δεξαμενών του Περάματος, επέβαιναν δεκαπέντε άτομα πλήρωμα ενώ το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την Τουρκία, έμφορτο με 2220,040 ΜΤ LPG BUTANE.

Στη συνέχεια, το πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ 41” Ν.Π. 12492 καθώς και από το “ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ NEW GENERATION” Ν.Π. 11876 και αγκυροβόλησε με ασφάλεια προς αποκατάσταση της βλάβης, ενώ το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ 41”, παρέμεινε πλησίον του δεξαμενόπλοιου για λόγους ασφαλείας.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΚATARA”, μέχρι την αποκατάσταση βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και μετά την προσκόμισή αντίστοιχου βεβαιωτικού, επετράπη ο απόπλους του.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής