ΠΑΚΟΕ: Ακατάλληλες παραλίες και πόσιμο νερό στην Ιτέα και το Γαλαξίδι

PACIFIC-SUN

Στην Ιτέα και το Γαλαξίδι, πραγματοποιήθηκαν μικροβιολογικές αναλύσεις σε 18 πολυσύχναστες παραλίες, αλλά και σε 5 σημεία πόσιμου νερού. Από αυτά τα, 9 παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες όπως και τα 5 σημεία πόσιμου νερού.

Δειγματοληψίες θαλασσινού και πόσιμου νερού πραγματοποιήθηκαν στις 6 Ιουλίου στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι, από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Συνολικά έγιναν μικροβιολογικές αναλύσεις, σε 18 σημεία κολύμβησης και σε 5 σημεία ανθρώπινης κατανάλωσης νερού. Οι δειγματοληψίες έγιναν στα 5 μέτρα μέσα στη θάλασσα, ενώ άλλες έγιναν σε διαφορετικά σημεία αρκετά μακριά από την ακτή.

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), συνεχίζει τη μεγάλη έρευνα που πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και αφορά την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας αλλά και το πόσιμο νερό των περιοχών αυτών.

Η μέθοδος ανίχνευσης και καταμέτρησης του μικροβιακού φορτίου ή ζωντανού μικροβιακού πληθυσμού βακτηρίων E.coli, των ολικών κολοβακτηριοειδών και εντερόκοκκων, στο αρχικό δείγμα έγινε με τη μέθοδο της Διήθησης δια μέσου μεμβράνης πόρου 0,45μm συγκεκριμένης ποσότητας νερού (100ml δείγματος νερού).

Δείτε τα αποτελέσματα
130716-FOKIDA-PARALIES(700X737) 130716-FOKIDA-PARALIES(700X746)130716-FOKIDA-PARALIES(700X449)

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής