Πάτρα: Εντοπίστηκε φυτεία με 342 δενδρύλλια χασίς στην Αιγιάλεια

PACIFIC-SUN

Φυτεία με 342 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας στη θέση Επταπίτα του οικισμού Γρηγόρη Αιγιαλείας και συνέλαβαν δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 35 και 31 ετών αντίστοιχα, καθώς και έναν 49χρονο Έλληνα.

Οι αστυνομικοί, εντόπισαν την φυτεία σε δασώδη πλαγιά κοντά στον ποταμό Μεγανίτη. Η φυτεία είχε δυο διαφορετικές εισόδους και συνολική έκταση περίπου 2,5 στρεμμάτων ενώ εκτεινόταν σε τρία διαφορετικά επίπεδα, τα οποία ενώνονταν μεταξύ τους με μονοπάτια και το καθένα είχε δική του αυτοσχέδια δεξαμενή για το πότισμα των φυτών.

190716-DENDRILIA-PATRA(800X534)

Παράλληλα οι καλλιεργητές είχαν διαμορφώσει, σε άλλη δάσωση πλαγιά, απέναντι από τη φυτεία, ειδικό χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως παρατηρητήριο προκειμένου να μπορούν να εποπτεύουν το χώρο της καλλιέργειας των ναρκωτικών από απόσταση. Το παρατηρητήριο, ήταν κατασκευασμένο από ξύλα και σκεπασμένο με δίχτυ παραλλαγής ώστε να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Στη κατοχή του 35χρονου, ο οποίος κατά τη σύλληψή του προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι, το οποίο περιείχε επτά φυσίγγια και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη κατοχή των δυο συνεργών του, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε άλλο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο και τέσσερα ακόμα κινητά τηλέφωνα.

190716-DENDRILIA-PATRA(800X600)

Από τους αστυνομικούς εκριζώθηκαν συνολικά 342 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 2,5 μέτρων, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκε και κατασχέθηκε μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καθώς και διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την καλλιέργεια των φυτών.

Το εκτιμώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων κάνναβης φέρεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου. Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής