Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την ημέρα των Χριστουγέννων, με τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

PACIFIC-SUN

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ θα  υπάρξει παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και αργά τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 και κατά διαστήματα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 12 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος και βαθμιαία από το μεσημέρι, από τα βόρεια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και από το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά, ενώ από το μεσημέρι και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στις Σποράδες βορειοδυτικοί 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια τοπικά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις. Στην Κρήτη το πρωί θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις Βαθμιαία αναμένεται βαθμιαία βελτίωση στα δυτικά, όμως από το βράδυ και από βόρεια εκ νέου οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 15 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Γενικά αίθριος θα είναι  καιρός στην Αττική και από το απόγευμα θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά έως 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς κελσίου.

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής