Εγκληματική οργάνωση με περισσότερες από 90 διαδικτυακές απάτες σε 15 μέρες

PACIFIC-SUN

Τουλάχιστον 90 περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης, τετελεσμένες και σε απόπειρα το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Περισσότερες από 38.000 ευρώ η λεία τους. Συνελήφθη ένας 40χρονος υπήκοος Ακτής Ελεφαντοστού.

Ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία πραγματοποιήθηκαν δύο αγορές σε ηλεκτρονικό κατάστημα, με τη χρήση πιστωτικών καρτών αλλοδαπού τραπεζικού ιδρύματος, που όπως προέκυψε τα  στοιχεία τους είχαν υποκλαπεί.

Οι αστυνομικοί την Παρασκευή, έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση το σημείο παραλαβής των προϊόντων και μετά από αστυνομική επιχείρηση, συνέλαβαν τον 40χρονο δράστη, ο οποίος αποπειράθηκε να διαφύγει ενώ κατά τη σύλληψή του προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, έξι κινητά τηλέφωνα με επτά κάρτες SIM, ταυτότητας ισπανικών αρχών τρίτου προσώπου, έξι αμφιβόλου γνησιότητας ταυτότητες εξωτερικού, όπου απεικονίζεται ο συλληφθείς, με διαφορετικά σε κάθε περίπτωση στοιχεία ταυτότητας, τρία διαβατήρια, ένας υπολογιστής (laptop), ένα tablet, δύο πλήρη συστήματα κλιματισμού συσκευασμένα, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων.

Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που ακολούθησε και μετά από ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, προέκυψε η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με διακριτούς ρόλους, σκοπεύοντας στη διάπραξη απατών σε βάρος νόμιμων κατόχων πιστωτικών καρτών και εταιριών, που δραστηριοποιούνται σε διαδικτυακές πωλήσεις.

Ο συλληφθείς ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή των προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια αναλάμβανε να τα μεταπωλήσει, ενώ την παραγγελία των προϊόντων πραγματοποιούσε ο υπήκοος Νιγηρίας που αναζητείται. Τα κέρδη που αποκόμιζαν, διαμοιράζονταν ακολούθως, μέσω εταιριών μεταφοράς χρημάτων, στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μέχρι τώρα έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή της εγκληματικής οργάνωσης σε τουλάχιστον ενενήντα περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους σε μεγάλο αριθμό παρόμοιων περιπτώσεων απάτης και απατηλών συναλλαγών.

Η συνολική ζημία από τις περιπτώσεις απάτης υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 38.000 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα, οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα με τις περιέχουσες σε αυτά κάρτες SIM, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία μετά χρήσεως, αντίσταση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμα ένας υπήκοος Νιγηρίας, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής