Η «Γυνή πλέουσα» στη Χίο για 3 μόνο παραστάσεις

PACIFIC-SUN

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Γυνή πλέουσα», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Εταιρεία φίλων του Παναγιώτη Κανελλόπουλου από την θεατρική ομάδα «Αγγελοπετριά», σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη, ταξιδεύει στη Χίο για 3 μόνο παραστάσεις στις 8, 9 και 10 Αυγούστου στο Αρχοντικό Στεφάνου.

«Εἰς τὸν μικρὸν λιμένα τῆς ὡραίας νήσου του, ὅλες τὶς χρονιές, συνήθως τὸν Ὀκτώβριον, κατέπλεεν ἐπιστρέφων ἀπὸ τὰ ταξίδια μὲ τὴν σκούναν του, ὁ καπετὰν Γιάννης ὁ Καραντής, ὁ ἐπιλεγόμενος καὶ Καραβοκύρης».

Στο μικρό νησί, αρχές του 1900, οι γυναίκες των ναυτικών ψάχνουν τρόπους να αναπληρώσουν ό,τι δεν τους επιτρέπεται να νιώσουν, να σκεφθούν, να εκφράσουν, να ονειρευτούν.

Ιδιοσυγκρασίες έντονες, ψυχισμοί πολύπλοκοι, ζουν μυστικές ζωές, ενδύονται ρόλους κοινωνικούς, στριμώχνονται και ασφυκτιούν μέσα σε αυτούς. Η παράσταση «Γυνή πλέουσα» διερευνά μέσα από την Καραβοκυρού, την ηρωίδα του διηγήματος,την ανάγκη υπεραναπλήρωσης της μοναξιάς με εθισμούς σε ουσίες.

Ο  Παπαδιαμάντης, με  χιούμορ, διεισδυτική ματιά και ευαισθησία φανερώνει τα αφανέρωτα. Με τρόπο που να μην φανερωθούν ποτέ. Μα να έχουν κιόλας ειπωθεί. Και όλο αυτό να είναι γεμάτο από αγνή αγάπη και συμπόνια για τον άνθρωπο.

Ερμηνεύουν: Λένια Ξενάκη, Δήμητρα Κώνστα, Αρκαδία Ψάλτη

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αρκαδία Ψάλτη
Ενδυματολόγος: Αφροδίτη Αναστοπούλου
Φωτογραφίες: Μάρω Κουρή
Παραγωγή: ΑΜΚΕ «Αγγελοπετριά»

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 8, 9 και 10 Αυγούστου στις 20:00
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Αρχοντικό Στεφάνου
Π. Χαλκούση 13, Άγιος Γιώργης Σταφυλάς, Κάμπος

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής