Νεκρή η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

PACIFIC-SUN

Σε ηλικία 55 ετών έβαλε τέλος στη ζωή της η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, σκορπίζοντας θλίψει στον καλλιτεχνικό κόσμο

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της σχολής υποκριτικής, «Τεχνών Εκατό επί της Ακαδημίας 100», όπου δίδασκε, η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και ακολούθησε σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο, το Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Το 1995 ξεκίνησε η ενασχόλησή της με τη σκηνογραφία και αργότερα με την ενδυματολογία για την οποία έχει βραβευτεί αρκετές φορές.

Δούλεψε με σημαντικούς σκηνοθέτες του θεάτρου, του κινηματογράφου και της διαφήμισης όπως οι Θωμάς Μοσχόπουλος, Γιάννης Χουβαρδάς, Λευτέρης Βογιατζής, Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννης Κακλέας, Σταμάτης Φασουλής, Κωνσταντίνος Ρήγος, Διαγόρας Χρονόπουλος, Λάκης Λαζόπουλος, Λυδία Κονιόρδου, Νίκος Καραθάνος, Λένα Κιτσοπούλου, Φωκά Ευαγγελινό Γιώργος Λάνθιμος, Ντένης Ηλιάδης, Σύλλας Τζουμέρκας, κ.ά.

Διατήρησε μακροχρόνιες συνεργασίες με αρκετούς από τους παραπάνω δημιουργούς στο ελεύθερο, επιχορηγούμενο θέατρο, σε κρατικές σκηνές όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Εθνική Λυρική Σκηνή καθώς και το Μέγαρο Μουσικής και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεθνή έκθεση σκηνογραφίας Quadrienall στην Πράγα το 2007, ενώ έχει σχεδιάσει κοστούμια για την τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, τον 51ο Διαγωνισμό της Eurovision και τα Special Olympics Αθήνα 2011.

Η δουλειά της είχε παρουσιαστεί στο εξωτερικό σε Λονδίνο, Μιλάνο, Όσλο, Ντίσελντορφ, Γενεύη, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Σαντιάγκο, Στράτφορντ Καναδά, κ.ά. Παράλληλα είχε διαμορφώσει συναυλιακούς και θεατρικούς χώρους για μουσικές παραστάσεις γνωστών τραγουδιστών ενώ είχε διδάξει σεμινάρια σκηνογραφίας και ενδυματολογίας και στο Εθνικό Θέατρο.

Σε ανακοίνωσή της η Ακαδημία Τεχνών Εκατό που οργανώνει ο Λάκης Λαζόπουλος και ξεκίνησε τη λειτουργία της το Φθινόπωρο του 2020 μέσω του Facebook αναφέρει: «Οι σπουδαστές, οι καθηγητές, η Διεύθυνση και η Διοίκηση της Τεχνών Εκατό θρηνούν την απώλεια της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου, μιας μεγάλης δημιουργού του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, μιας ξεχωριστής γυναίκας που μας δίδαξε και εξέλιξε με το έργο της το “θαύμα της Εικόνας”, όπως ανέφερε και η ίδια. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους και τους φίλους της».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής