Εφυγε από τη ζωή ο Τόλης Βοσκόπουλος

PACIFIC-SUN

Φτωχότερος είναι από σήμερα ο κόσμος της μουσικής, με το άκουσμα της είδησης ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, ο «πρίγκιπας» του ελληνικού πενταγράμμου, Τόλης Βοσκόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς.

Ποιος ήταν ο Τόλης Βοσκόπουλος

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε γεννηθεί στις 26 Ιουλίου του 1940 στην Κοκκινιά και ήταν το δωδέκατο και μοναδικό αγόρι της οικογένειας Βοσκόπουλου. Η πρώτη εμφάνιση σε κοινό έγινε το 1958 στο θεατρικό σανίδι, ενώ το 1963 πρωτοεμφανίστηκε και στον κινηματογράφο.

Αναφορικά με την πορεία του στο τραγούδι, αυτή ξεκίνησε με το τραγούδι «Βήμα-βήμα», ωστόσο καθιερώθηκε το 1968 με το τραγούδι «Άγωνία», όταν μέσα σε λίγο διαστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις. Έκτοτε δημιούργησε χιλιάδες θαυμαστές και ακολούθους που γέμιζαν τα νυχτερινά κέντρα, τις συναυλίες και έψαχναν την αφορμή έστω και στον δρόμο για να του μιλήσουν.

Ισχυρή παρουσία είχε και ως συνθέτης, αφού τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει δεκάδες σπουδαίοι καλλιτέχνες.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής