Η ΕΣΠΕΚ υπογραμμίζει την ανάγκη χάραξης ενιαίας κινηματογραφικής πολιτικής

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, με τίτλο «Δώσε λίγη αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο ...ή αλλιώς, η ανάγκη χάραξης ενιαίας κινηματογραφικής πολιτικής» στις 14:00 το μεσημέρι, στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ.

PACIFIC-SUN

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές της συνέντευξης τύπου: «Ενώ τα προηγούμενα χρόνια το ελληνικό σινεμά αναγνωρίστηκε στο εξωτερικό και έγινε “μόδα”, στο εσωτερικό δεν υπήρξε η αντίστοιχη υποστήριξη και φροντίδα για την ανάδειξη και ενίσχυσή του».

«Μήπως μετά και από την ψήφιση των τελευταίων αναπτυξιακών μέτρων (cash rebate), η πολιτεία βρίσκεται μπροστά σε μια τελευταία ιστορική ευκαιρία να χαράξει μια συνολική, συντονισμένη και σταθερή εθνική κινηματογραφική πολιτική;», υπογράμμισαν.

Στη συζήτηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι σκηνοθέτες-παραγωγοί: Αλέξης Αλεξίου, Βασίλης Κεκάτος, Μαργαρίτα Μαντά, Δώρα Μασκλαβάνου, Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Φαφούτης, Ελίνα Ψύκου, καθώς και οι παραγωγοί: Κωνσταντίνος Βασίλαρος, Μαρἰα Δρανδάκη, Φένια Κοσσοβίτσα, Αμάντα Λιβανού.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής