Δοκιμάζουμε το Nissan Micra 1.0 73hp

Δύο είναι οι βασικοί τρόποι να τραβήξει κάποιος τα βλέμματα και να γίνει το επίκεντρο της συζήτησης, είτε συμμετέχει, είτε όχι σε αυτή. Ο πρώτος είναι γιατί έχει πετύχει κάτι στη ζωή του. Ο δεύτερος για τις επιλογές του.

PACIFIC-SUN

H Nissan εκτός από τη μοντέρνα σχεδίαση στο Micra, στην οποία αναφερθήκαμε και στις προηγούμενες δοκιμές, με τους κινητήρες 1.5 dCi και 0.9 IG-T, έχει επιλέξει χρωματισμούς, όπως και το πράσινο του αυτοκινήτου του δοκιμής, που μαγνητίζουν τα βλέμματα και εντυπωσιάζουν διερχόμενους οδηγούς και πεζούς.

Κείμενο: Αδάμ Αλεξόπουλος
Φωτογραφίες: dytikesmaties.gr

Με την αγορά ενός Nissan Micra έρχεστε λοιπόν, αυτομάτως και στο επίκεντρο της συζήτησης, που σε άλλους έτσι και αλλιώς είναι το ζητούμενο, ενώ σε άλλους, απλώς  αποτέλεσμα των επιλογών τους.

Εξωτερικό
Στις τρεις δοκιμές του Nissan Micra, το συμπέρασμα για την εξωτερική εμφάνιση του δεν αλλάζει ούτε στα σημεία στίξης, με εξαίρεση μόνο τα σχόλια για το πράσινο χρώμα του αμαξώματος.

Το Nissan Micra εντυπωσιάζει με τις δυναμικές και νεανικές γραμμές του και το έντονο πράσινο χρώμα, που σίγουρα τραβάει τα βλέμματα και κάνει το μικρό Nissan να ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα του δρόμου.

Οι κρυμμένες χειρολαβές στις πίσω πόρτες δίνουν την ψευδαίσθηση πως πρόκειται για δίπορτο αυτοκίνητο, ενώ το μαύρο διακοσμητικό στην πίσω κολόνα δείχνει σαν να ενώνει τις γυάλινες επιφάνειες περιμετρικά του οχήματος.

Εσωτερικό
Στο εσωτερικό, οι ιδιαίτερες πορτοκαλί δερμάτινες πινελιές έχουν αντικατασταθεί από το ανοιχτό γκρι ύφασμα (συνδυασμός “Cloth Modern – Black Grey”). Ένα χρώμα που δεν κουράζει στο μάτι, είναι φωτεινό και σίγουρα πιο προσιτό από το πορτοκαλί.

Τα καθίσματα είναι αναπαυτικά και ταιριάζουν με τη νεανική εικόνα του εξωτερικού, όπως και το τιμόνι, το οποίο ακολουθεί την ίδια γραμμή διαθέτοντας επίπεδο κάτω μέρος.

Κινητήρες
Στο μηχανοστάσιο έχει τοποθετηθεί αυτή τη φορά ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1.000cc, ο οποίος αποδίδει 73 Hp στις 6.300 στροφές και η ονομαστική ροπή του ανέρχεται σε 95 Nm στις 3.500 στροφές.

Ο κινητήρας προσφέρει εξαιρετική απόδοση, έχει άμεση απόκριση και σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5-σχέσεων, οι αστικές μετακινήσεις γίνονται παιχνίδι. Δεν έχει την ίδια ευστροφία με τα άλλα δύο μηχανικά σύνολα, ωστόσο δείχνει ακούραστο σε κάθε διαδρομή.

Οδική συμπεριφορά
Το Nissan Micra είναι ευέλικτο και ευκίνητο για τις αστικές μετακινήσεις που είναι άλλωστε και το ζητούμενο για ένα αυτοκίνητο μικρών διαστάσεων και μικρού κυβισμού. Στον αυτοκινητόδρομο το Micra τα καταφέρνει καλά, από άποψη κρατημάτων και οδικής συμπεριφοράς.

Η απόδοση του κινητήρα από τους αριθμούς και μόνο δεν επιτρέπει σκέψεις για ζωηρή οδήγηση όπως ο βενζινοκινητήρας 0.9 IG-T ή ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 dCi, ωστόσο οι επιβάτες του θα ταξιδέψουν άνετα και οικονομικά με 100 ή και 120 χιλιόμετρα.

Συμπέρασμα


Το νέο Nissan Micra με κάθε μηχανικό σύνολο αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης. Όπως διαπιστώσαμε και με τους τρεις κινητήρες μπορούν να συνδυάσουν ιδανικά τη χαμηλή κατανάλωση με το απαραίτητο «νεύρο» που χρειάζεται για να συμπληρώσει την πολύ δυναμική εμφάνιση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής