Απόδραση στο Γαλαξίδι με το Opel Combo Life 1.5 130PS

Διακοπές, απόδραση, ταξίδι, περιπέτεια. Ψάχναμε αρκετές ημέρες πως θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε την συνύπαρξή μας με το νέο Opel Combo Life. Η πρώτη λέξη σίγουρα θα δημιουργούσε αρκετά σχόλια... οπότε την αποσιωπήσαμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με τη χαρά μας, δοκιμάζοντας το 7θέσιο μοντέλο της Opel.

PACIFIC-SUN

Ετοιμάζοντας το πρόγραμμα για τις πασχαλινές διακοπές και βλέποντας τη λίστα με τα αυτοκίνητα που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δοκιμάσει, πέσαμε πάνω στο νέο Opel Combo Life. Ένα μοντέλο που το προηγούμενο διάστημα το είχαμε απορρίψει, αφού δεν είχαμε τα χρονικά περιθώρια να το δοκιμάσουμε όπως έπρεπε.

Η αφορμή λοιπόν βρέθηκε και βρισκόμαστε πέντε άτομα και δύο μικρόσωμοι σκύλοι στο εσωτερικό του Opel Combo Life με προορισμό το Γαλαξίδι. Το στοίχημα που θέσαμε αυτή τη φορά ήταν να διανύσουμε όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορούμε με ένα γέμισμα… χωρίς ωστόσο να βάλουμε αυγό στο πεντάλ του γκαζιού.

Το αποτέλεσμα ήταν να διανύσουμε κάτι περισσότερο από 973 χιλιόμετρα μέχρι την επιστροφή, με το λαμπάκι της ρεζέρβας να έχει κάνει την παρουσία του και την οθόνη του υπολογιστή ταξιδίου να μας πληροφορεί ότι «θα σβήσω σε 45 χιλιόμετρα».

Κείμενο: Αδάμ Αλεξόπουλος
Φωτογραφίες: WESTMEDIA

Εξωτερικά
Τη λέξη «σοκ» μέχρι σήμερα την είχαμε αφήσει στα εύπεπτα δημοσιεύματα άλλων ιστοσελίδων που έχουν ως στόχο τη συλλογή των πολυπόθητων «κλικ». Όμως, οι φωτογραφίες των δελτίων τύπου, κρύβουν τον όγκο του σε τέτοιο βαθμό, που όταν πήγαμε να το παραλάβουμε μείναμε με το στόμα ανοικτό.

Το μήκος του ανέρχεται σε 4.403 χιλιοστά, το πλάτος του σε 1.921 χιλιοστά, ενώ το ύψος του σε 1.841 χιλιοστά ή μόλις ένα εκατοστό ψηλότερο από τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, Νίκο Γκάλη.

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η τοποθετημένη ψηλά, ευμεγέθης μάσκα, με τις χρωμιομένες λεπτομέρειες και τον συνδυασμό φτερών και κεραυνού, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας.

Στο πλάι, δεξιά και αριστερά, το μέγεθος του αυτοκινήτου μοιράζεται από τις εμπρός και πίσω θύρες, αλλά και τα κρύσταλλα που επιτρέπουν την είσοδο άπλετου φωτός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Οι εμπρός, ανοίγουν, όπως σε όλα τα οχήματα. Οι πίσω είναι συρόμενες, όπως και στα mini-van.

Στο κάτω μέρος, έχουν τοποθετηθεί προστατευτικές λωρίδες στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ ξεχωριστή νότα προσφέρουν στο Combo Life, οι αλουμινένιες ράγες στην οροφή και οι ζάντες αλουμινίου. Στο πίσω μέρος η τζαμόπορτα και ο χαμηλός προφυλακτήρας προϊδεάζει για την άνετη φόρτωση των αποσκευών και το σχεδόν ίσιο δάπεδο.

Εσωτερικά
Μετά το πρώτο «σοκ» και το «Ωχ, Παναγιά μου!» που ακολούθησε για το πως θα είναι στο ταξίδι το Combo Life, ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη μας. Γιατί, η ορατότητα πίσω από το τιμόνι και η θέση οδήγησης θύμιζε εκείνη που προσφέρουν τα μεγάλα και πολυτελή SUV, όπως το ίδιο θυμίζουν και οι χώροι για μικροαντικείμενα και όχι μόνο, οι οποίοι είναι άπλετοι.

Ντουλαπάκι στο σκίαδο του πίνακα οργάνων, ντουλάπι στο πάνω μέρος του ταμπλό, στη θέση του συνοδηγού, ράφι πάνω από την κονσόλα φωτισμού των εμπρός θέσεων, ποτηροθήκες πάνω από τους αεραγωγούς του κλιματισμού, «καταπακτή» με συρόμενο κάλυμμα στην κεντρική κονσόλα.

Μόνο αρνητικό, ότι ο χώρος του πορτμπαγκάζ (591 λίτρα) θυσιάζεται όταν εγκατασταθούν για χρήση οι δύο θέσεις στην τρίτη σειρά. Αν τα καθίσματα και της δεύτερης σειράς πέσουν, τότε ο χώρος εκτοξεύεται στα 2.126 λίτρα για την έκδοση L και στα 2.693 για την έκδοση XL.

Στη μπροστινή σειρά καθισμάτων, το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο μέρος. Η κονσόλα διαιρείται σε τρία λειτουργικά επίπεδα. Το σύστημα infotainment (Multimedia Navi Pro) με την 8 ιντσών οθόνη αφής έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του πιο πάνω τμήματος, ενώ τα χειριστήρια κλιματισμού και η οθόνη τους, βρίσκονται κάτω από τους αεραγωγούς. Στο πιο κάτω τμήμα συναντάμε το χειριστήριο για το χειρόφρενο, τον επιλογέα ταχυτήτων, αλλά και την «καταπακτή» με το συρόμενο κάλυμμα.

Συστήματα ασφαλείας
Με έξι αερόσακους, οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και οροφής, εφοδιάζεται το Combo Life, για να εξασφαλίσει το υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τον οδηγό και τους επιβάτες. Το αίσθημα ασφάλειας ενισχύεται με συστήματα που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα μοντέλα άλλων κατηγοριών.

Ξεκινώντας, εφοδιάζεται με το σύστημα Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης με Ανίχνευση Πεζού, το σύστημα Διατήρησης στη Λωρίδα Κυκλοφορίας, καθώς και το σύστημα Adaptive Cruise Control.

Το Combo Life, διαβάζει και αναγνωρίζει για εμάς τα όρια ταχύτητας και τα σήματα κυκλοφορίας που συναντά κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ενώ και το σύστημα Ανίχνευσης Κόπωσης Οδηγού, κάνει την εμφάνισή του μετά από 2 ώρες συνεχούς οδήγησης σε ταχύτητες άνω των 65km/h.

Συστήματα άνεσης και ψυχαγωγίας
Άνεση και ψυχαγωγία σε μεγάλο βαθμό σημαίνει και συνδεσιμότητα λόγω των νέων τεχνολογιών που έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος από την καθημερινότητά μας. Το Combo Life, εφοδιάζεται με το σύστημα Multimedia Navi Pro με οθόνη αφής 8 ιντσών, το οποίο είναι συμβατό με το Apple CarPlay και το Android Auto.

Εκτός όμως της συνδεσιμότητας, το Multimedia Navi Pro διαθέτει λειτουργία πλοήγησης, αλλά και σύστημα επαγωγικής φόρτισης, για φόρτιση συσκευών χωρίς καλώδια.

Κινητήρες

Ενας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1.200cc που αποδίδει 110 ίππους και ένας κινητήρας Turbodiesel 1.500cc που αποδίδει 102 και 130 ίππους αντίστοιχα μπορούν να τοποθετηθούν στο μηχανοστάσιο του Combo Life. Η έκδοση με τους 130 ίππους μπορεί να συνδυαστεί είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με αυτόματο 8 σχέσεων.

Το αυτοκίνητο που έχουμε στην κατοχή μας για τη δοκιμή εφοδιάζεται με τον κινητήρα πετρελαίου 1.5 lt Turbodiesel 130hp με 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και αποτελεί ίσως την καταλληλότερη επιλογή, από άποψη απόδοσης και κατανάλωσης.

Οδική συμπεριφορά
Το Opel Combo Life δεν είναι μία επιλογή οδηγικής έκπτωσης για την μεταφορά της επταμελούς οικογένειας, αν και αυτό συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια με οχήματα αυτής της κατηγορίας.

Η Opel κατάλαβε ότι και οι οικογενειάρχες έχουν ψυχή, για αυτό φαίνεται πως δημιούργησε ένα αυτοκίνητο που προσφέρει άνετες διαδρομές, χωρίς ιδιαίτερες εκπτώσεις στην γενικότερη οδική συμπεριφορά του.

Ο όγκος του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της οδήγησης δεν δυσκολεύει τον οδηγό, τουλάχιστον με τον κινητήρα πετρελαίου 1.5 lt Turbodiesel 130hp που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε.

Είναι σχετικά αθόρυβος και ιδιαίτερα οικονομικός, αν σκεφτούμε ότι διανύσαμε 973 χιλιόμετρα, χωρίς την προσθήκη καυσίμου στο ρεζερβουάρ. Το κιβώτιο έχει καλή κλιμάκωση, με την 1η να είναι πιο κοντή για να σηκώνει τα φορτία και τις υπόλοιπες πιο μακριές.

Οι αναρτήσεις αποσβένουν ικανοποιητικά τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος, ενώ δεν επιτρέπουν μεγάλες κλίσεις στο αμάξωμα σε στροφοδιαδρομές. Τα φρένα σταματούν άμεσα το αμάξωμα.

Συμπέρασμα

Είτε προορίζεται για μεγάλη οικογένεια, είτε για μεταφορά προσωπικού, είτε για ανθρώπους με μεγάλη παρέα, το Combo Life σύμφωνα και με την Opel, θα καλύψει κάθε σας ανάγκη για μετακίνηση με ασφάλεια, άπλετους χώρους και οικονομία. Με την παραλαβή του κλειδιού… με αφορμή την απόδρασή μας, σας προτείνουμε και το Γαλαξίδι ως προορισμό.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής