Αυτό είναι το υπεραυτοκίνητο Mercedes-AMG Project ONE

Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, το νέο υπερ-αυτοκίνητο της Mercedes, που μεταφέρει την τεχνολογία της Formula 1 στο δημόσιο δρόμο.

PACIFIC-SUN

Πρόκειται για τον διθέσιο «πύραυλο» Mercedes-AMG Project ONE, ο οποίος θα αποδίδει περισσότερους από 1000 ίππους και η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 350 km/h, ενώ τα πρώτα 200km/h θα εμφανίζονται στο ταχύμετρο μόλις σε 6 δευτερόλεπτα.

Το Mercedes-AMG Project ONE τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύστημα που περιλαμβάνει έναν υπετροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 1.600cc και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Οι δύο εμπρόσθιοι είναι ικανοί να περιστραφούν μέχρι τις 50.000 στροφές, ο τρίτος είναι ενσωματωμένος στο turbo ενώ ο τέταρτος βρίσκεται σύμφωνα με την Mercedes-Benz, πάνω στον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η αυτονομία για την ηλεκτρική κίνηση ανέρχεται σε 25 χλμ, όμως το σύστημα κίνησης λειτουργεί με 800V σε αντίθεση με τoν ανταγωνισμό που χρησιμοποιεί τάση 400V. Ταυτόχρονα, μία επιπλέον μπαταρία, η οποία σύμφωνα με την Mercedes-Benz χρησιμοποιεί τις ίδιες κυψέλες, διάταξη και σύστημα ψύξης με το Mercedes-AMG Petronas Formula 1.

Το επιβλητικό εξωτερικό, έρχεται σε πλήρη αρμονία με το λιτό εσωτερικό διάκοσμο. Δύο οθόνες, μία πίσω από το τιμόνι και μία στο κέντρο του ταμπλό, θα παρέχουν οποιαδήποτε απαραίτητη πληροφορία χρειάζεται ο οδηγός. Το τιμόνι είναι σε ορθογώνια σχεδίαση, όπως και εκείνα στα μονοθέσια της F1 και περιλαμβάνει τα χειριστήρια για τις διάφορες ρυθμίσεις καθώς και τον αερόσακο.

Επιπλέον, όπως κάθε αυτοκίνητο για δημόσιο δρόμο, περιλαμβάνει και συστήματα άνεσης, όπως κλιματισμός και ηλεκτρικά παράθυρα. Ένα αρνητικό σε αυτό το υπερ-αυτοκίνητο, είναι η έλλειψη πίσω παράθυρου, που θα έδινε τη δυνατότητα στους 275 τυχερούς αγοραστές να βλέπουν τα χαμόγελα των περαστικών. Η τιμή του σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαμορφωθεί στα 2,27 εκατομμύρια.

Δείτε το video

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής